Компендиумот за дебела п (Paperback)

Компендиумот за дебела п By Емили&#110 Cover Image

Компендиумот за дебела п (Paperback)

$48.99


Usually Ships in 1-5 Days
(This book cannot be returned.)

Повеќе од две децении, Дебелата патка е во првите редови на кулинарските иновации, поместувајќи ги границите на она што е можно во кујната. Сега, за прв пат, готвачот-сопственик Хестон Блументал ги споделува своите рецепти со потпис во Компендиумот за дебела патка, неверојатна почит на светски познатиот ресторан со Мишелин ѕвезда.


Оваа книга за готвење ги носи читателите на кулинарско патување низ најпознатите иконски јадења во ресторанот, од познатата каша од полжав до иновативниот Звук на морето. Секој рецепт е претставен со неверојатна фотографија и детални упатства, овозможувајќи им на читателите да ја рекреираат магијата на Дебелата патка во нивните кујни.


Но, оваа книга за готвење е повеќе од само збирка рецепти - тоа е увид во креативниот процес што го прави Компендиумот за дебела патка еден од најиновативните и најпочитуваните ресторани во светот. Од употребата на најсовремени техники и опрема до внимателно разгледување на секоја состојка, Компендиумот за дебела патка е мастеркласа во кулинарската креативност.


Без разлика дали сте професионален готвач или домашен готвач кој сака да ги подигне вашите вештини на следното ниво, Компендиумот за дебела патка е суштински додаток на вашата колекција на книги за готвење. Подгответе се да се впуштите во кулинарска авантура за разлика од сите други

Product Details ISBN: 9781835002995
ISBN-10: 1835002994
Publisher: Not Avail
Publication Date: May 2nd, 2023
Pages: 250
Language: Macedonian